YPRES RALLY® regularity
faq

ACCOMODATIE

Headquarters

Het wedstrijdcentrum zal gevestigd zijn in het historische stadscentrum van Ieper. De administratieve controle, technische controle, trailerpark, shakedown en wagenpark zullen in elkaars directe omgeving georganiseerd worden. Iedere wedstrijddag start en eindigt in het centrum van Ieper. Het zal een unieke sfeer en een logistiek compact evenement opleveren. 

Hotel

Een 'golden package' die hotelovernachting en maaltijden bevat zal beschikbaar zijn. Gelieve het reglement te consulteren voor verdere details. 

ROUTE

Route

De route zal bestaan uit regelmatigheidsproeven en enkele 'sporting stages'. 

Een regelmatigheidsproef speelt zich af op de openbare weg waarbij u constant een gemiddelde snelheid zo dicht mogelijk dient te benaderen. Meerdere meetpunten per regelmatigheidsproef zullen hierop toezien. Iedere seconde afwijking zal strafseconden opleveren. Per regelmatigheidsproef kunnen verschillende gemiddelde snelheden (in functie van het parcours en het terrein) gehanteerd worden. 

Voorbeeld: 
KM 0,000 > KM 1,542 = 50,00 km/u 
KM 1,542 > KM 1,743 = 40,00 km/h 
KM 1,743 > FINISH = 48,00 km/h 

Een overzicht van de gemiddelde snelheden per regelmatigheidsproef zal 5 dagen voor aanvang van het evenement bekend gemaakt worden. 

Een closed road stage speelt zich af op een afgesloten terrein en/of weg waarbij u een target time voorgeschoteld krijgt. Eén meetpunt op het einde van een closed road stage zal uw rijtijd vastleggen. Iedere seconde afwijking ten opzichte van de target time zal strafseconden opleveren.

Roadbook

De volledige route zal weergegeven worden in bol-pijl schetsen inclusief afstanden tussen iedere instructie. Het roadbook zal eveneens nuttige extra informatie zoals een gedetailleerde timing en praktische informatie omtrent servicelocaties bevatten. Afstanden zullen enkel & alleen weergegeven worden in kilometers (niet in miles). Het parcours & route blijven geheim tot net voor de start, zoals de oorsprong van de Ieperse rally het wil. De ontvangst van het roadbook zal plaatsvinden 30 minuten voor de starttijd van elke leg.

Shakedown

Een 'shakedown proef' zal georganiseerd worden voor aanvang van de eerste etappe. De shakedown proef zal een regelmatigheidsproef op openbare weg bevatten en het laat teams toe zich te trainen. Maximum 2 passages zullen toegelaten zijn. Deelnemen aan de shakedown proef is niet verplicht en zal geen invloed hebben op de startpositie. Teams die wensen deel te nemen aan de shakedown proef dienen zich te registreren op het inschrijvingsformulier. 

BEMANNING

Piloot - navigator

De piloten en copiloten die houder zijn van een FIA internationale licentie 2018 (H4 regularity inbegrepen) of van een RACB sport 2018 licentie (national regularity inbegrepen) of van een licentie van een buitenlandse ASN 2018 kunnen deelnemen aan het evenement. De piloten en/of copiloten die niet beschikken over een RACB (of andere ASN) licentie dienen het formulier "One Event Pass" in te vullen. Deze licentie zal overhandigd worden tijdens de administratieve controle. Een vergoeding van 50 € per persoon dient betaald te worden. 

Helm

Het gebruik van een helm is verboden tijdens de regelmatigheidsproeven op openbare weg. Tijdens de 'sporting stages' op afgesloten terrein is het dragen van een helm en gordels verplicht voor piloot en co-piloot. De helmen en gordels dienen niet te voldoen aan de FIA-normen.

Service crews

Service, herstellingen en tanken is toegelaten gedurende de volledige duur van het evenement. Specifieke zones zullen aangewezen worden in het roadbook en een 'service map book' voor service teams zal uitgereikt worden tijdens de administratieve controle. Iedere deelnemer die gebruikt maakt van een servicevoertuig dient zich hiervoor te registreren via het inschrijvingsformulier. In geval van opgave mogen deelnemers herstarten bij de start van een volgende sectie mits het oplopen van extra strafpunten. 

VOERTUIGEN

Voertuigen

De FIA homologatiedatum van het voertuig (en niet zijn bouwjaar) zal bepalend zijn voor het al dan niet toelaten van het voertuig tot de start. Voor auto's die nooit gehomologeerd zijn geweest zal de eerste ingebruikstelling als maatstaf gebruikt worden. Het evenement laat wagens toe tussen 01/01/1950 en 31/12/1987. De voertuigen dienen over alle nodige toelatingen (keuring, verzekering, etc) te beschikken om gebruikt te worden op de openbare weg. Een PTH of FIVA-card is niet benodigd.

Tripmasters

Alle apparaten in functie van tijd- en afstandsbepaling zijn toegelaten.